26 Mayıs 2012 Cumartesi

Elektrikli Araba Satışları Başladı

Bundan bir kaç yıl önce yazmıştım, Gelceceğimiz, Elektrikli Arabalar adında bir yazı. Başlıktan da anlaşılacağı gibi gelecekte elektrikli arabaların kullanılacağı, benzinin zaten tükenmek olduğunu anlatan bir yazıydı. Evet çok fazla geçmedi ve artık firmalar bu konuda büyük adım atmış durumdalar. Şuan hepimizin televizyonlarda gördüğümüz gibi Renault Fluence satışları başlamış bulunmakta. Hem de benim geçmişte yazdığım yazıya nazire yaparcasına bir sloganla " Gelecekte değil, caddelerde". Sloganı görünce içerlemedim değil hani. Ama gelgelelim bu arabaların faydasına. Gerçekten dünyada savaş sebebi sayılan kimde varsa onun başını belaya sokan petrolün artık o eski gücünün kalmayacağı gerçeği bile insanları rahatlatıyor. Çok az para harcayarak çok daha fazla yol almak çok mümkün elektrikli arabalar ile. Bir de benzindeki o doğamızı kirleten karbondioksit salınımı elektrikli motorlarda yok. Bu bile başlı başına dünyamız için çok büyük fayda.

Tabi bu sürece geçiş biraz sancılı olacak. Şimdilik her yerde arabanızı şarj edebileceğiniz bir istasyon yok, arabanın tam kapasite ile gideceği menzil çok az gibi sorunlar var ama üstünde çok fazla çalışıldığında halledilmeyecek bir problem değil.

Yeni süreç tüm dünyamız için umarım hayırlı olur. Tabi bunun yanında umarım çok daha az kaza olur ve insanlar çok daha az zarar görürler.


Elektrikli arabalarla ilgili geçmiş yıllardaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Geleceğimiz, Elektrikli Arabalar


Ve tabiki Fluence Reklamı




1 yorum: