GezEglen Yeniden Sizlerle

Seneler 2009 Nisan'ı gösterdiğinde yayın hayatına başlamıştı Gezeglen. Araya giren ayrılık sonucu sizlerden uzak kaldı ama şimdi yeniden daha güçlü olarak sizlerle ...

Geleceğimiz ; Elektrikli Arabalar

Aslında bunun ülkemizin güzide beyin güçleri tarafından bulunması ve geliştirlmesini isterdim fakat yabancılar yine bizden önce davrandılar. Çünkü yıllardır benzine en fazla vergi veren ülkelerin başında geliyoruz. Bu sebeble benzine en fazla veren insanlarız..

Facebook Sayfamızı Beğendiniz mi?

Günümüzde çoğumuzun kullandığı sosyal iletişim ağı Facebook'taki sayfamızı beğenerek, Facebook üzerinden de blogumuzun arşivine ulaşabilir, bu bilgilerin kolayca size ulaşmasını sağlayabilirsiniz ...

Eurovision 2012

Heryıl yapılan Eurovision şarkı yarışmasında bu sene ülkemizi süpriz bir isim Can Bonomo temsil edecek. Henüz şarkı konusunda bir açıklama yapılmadı ...

Öğrenciye 29 Yaşına Kadar Askerlik Yok

Bu yazımda kendimin de Ocak ayında tamamladığım askerlikle ilgili olarak yeni çıkan yasa tasarısı hakkında bilgi vereceğim. Bazı arkadaşlarımız müjde olarak algılar bazıları ise olağan bişey kabul eder ama ben yine de söyleyim...

29 Ocak 2012 Pazar

Eurovision 2012 Temsilcimiz Can Bonomo Kimdir?

Eurovision 2012'de ülkemizi kimin temsil edeceği belli oldu, sürpriz isim Can Bonomo.
TRT uzun tartışmaların ardından Eurovision'da Türkiye'yi Can Bonomo'nun temsil etmesine karar verdi. Bonomo Eurovision'a özel bir şarkı besteleyecek.
Daha önce Eurovision için Kıraç, Atiye, Sıla ve Hande Yener'in adı geçmişti. TRT yönetimi ters köşe yaparak, Eurovision için son dönemdeözellikle klipleriyle adından söz ettiren Can Bonomo'yu seçti.
Can Bonomo kim?
İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul'da devam etti. 17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi'nde Sinema-Televizyon Bölümü'nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101'de radyoculuk yaptı. Daha sonra,televizyona geçerek Number One TV ve MTV'de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.
Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh'in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban'a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı. Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul'da birçok konser veren Bonomo, sonunda "Hazırım" diyerek ilk albümü için kolları sıvadı. Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011'de Can Saban'ın yapımcılığı ile ilk albümü "Meczup"u yayınladı. Can Bonomo ve ilk göz ağrısı "Meczup", 24 Ocak'ta Babylon'da düzenlenen bir geceyle dinleyicileriyle buluştu.
Kimlerle, Neler Yapıyor?
"Meczup"un biri hariç tüm parçalarının söz ve bestesi Can Bonomo imzasını taşıyor.Düzenlemeler ise aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü üstlenen Can Saban'a ait. Parçaların miksing ve mastering'i Ali Rıza Şahenk tarafından yapıldı. TheFatLab'de kaydedilen "Meczup", We Play - TheFatLab etiketiyle yayınlandı. Albüm kapağındaki albümün art work'leri bizzat Can Bonomo'ya ait, kapak fotoğrafını ise Dilan Bozyel çekti.
Albümün çıkışparçası "Şaşkın"ın klibinin yönetmeni ise Can Eskinazi. Haziran ayı başında yayınlanan 2. klibi Bana Bir Saz Verin'in yönetmen koltuğunda ise Can Saban vardı. Aslında sık sık arkadaşlarıyla yaptığı doğaçlama müzik ve sohbetlere, takipçilerini de dahil ederek, kendine özgü online performanslar yapıyor.
Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles'dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, Alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen müziğini 'İstanbul Müziği' olarak tanımlıyor.
Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon yapmaya ve fotoğraf çekmeye bayılıyor!
Aldığı Ödüller:
- 8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Sanatçı'
- 38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Solist'