16 Mayıs 2012 Çarşamba

Öğrenciye 29 Yaşına Kadar Askerlik Yok

Bu yazımda kendimin de Ocak ayında tamamladığım askerlikle ilgili olarak yeni çıkan yasa tasarısı hakkında bilgi vereceğim. Bazı arkadaşlarımız müjde olarak algılar bazıları ise olağan bişey kabul eder ama ben yine de söyleyim, öğrencilere 29 yaşına kadar askerlik hizmetinden muaf olma durumu getirildi. Ben her ne kadar askerliğin profesyonelce yapılması taraftarı olsam da yine de milliyetçi ruhum kabararak bu görevi yerine getirdim. Yeniden tekrarlıyorum ülkemize medeni ülkelerde olduğu gibi porfesyonel bir ordu şart. Her neyse askerlikle ilgili başka bir yazımda o konudan bahsederim. Gelelim habere. Tbmm Milli Savunma komisyonu, Askerlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasına dair kanun tararısını kabul etti.

Tasarıya göre, her yıl 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında yapılan yoklama ile 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında yapılan son yoklama uygulamasına son verilecek.

Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksek okullarda öğrenim görenlerin askerlikleri 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenecek.

Askerlik meclisleri günün gelişen koşullarında etkinliğini yitirdiğinden kaldırılacak. Asker alma işlemleri Milli Savunma Bakanlığı'nca yürütülecek.

0 yorum:

Yorum Gönder