10 Mayıs 2012 Perşembe

Arda'lı Atletico Madrid Uefa Kupasını Kazandı

2012 yılı Uefa kupası final maçı dün gece oynandı. Bu maçı bize özel kılan İspanya'daki futbol elçimiz Arda Turan'ın bu finalde oynayacağıydı. Nitekim de öyle oldu Arda 2012 Uefa Finalinde ilk 11 de başladı etkili bir oyun ortaya koydu. Takımının attığı ikinci golde asisti yapan isimdi. Madrid ekibi iyi oynayarak rakibi Athletic Bilbao' yu 3-0 lık net bir skorla kupayı yenerek kupayı kazandı ve çılgınlar gibi eğlendi çoştu. Bu sahne bize Galatasaray'ın 2000 yılında Kopenhang'da kazandığı sahneyi hatırlattı. Herneyse konumuz o değil.

Arda'nın Futboldaki Gelişimi

Arda'da Allah vergisi bir yetenek mevcut bu aşikar. Kendi de çalışarak bu yeteneğini geliştirdi ve Bayrampaşa'dan çıkıp madrid ekibinde uefa kupasını kaldırdı. Arda'nın ülkemizin en iyi futbolcusu olduğunu tartışmaya gerek bile yok artık. Aslında Arda örneğine bakarak futbol olarak hangi kültürde olduğumuzu çok açık öğrenebiliriz. Bir futbolcu düşününki ülkesinin en iyi oynayan futbolcusu, siz onu el üstünde tutup dünya futboluna pazarlayacağınıza yerden yere vurup özel hayatından tutup, genç yaşta kaptan olduğuna, kafasının büyük olduğundan tutun bacaklarının ufak olduğuna kadar eleştiriyorsunuz. Eleştiri tabiki yapılır fakat bu kadarı da fazla kaldı ki zaten Arda da daha fazla dayanamadı ve yurtdışına kaçtı.

Yin yurtdışına gidince d eleştirilerin ardı arkası kesilmedi fakat bu kez eleştirilere çok sevdiği takımının taraftarları da eklendi. Yok gidip oynamadan dönermiş, ilk 11 e giremezmiş, avrupada futbol başkaymış. Ama Arda 40'ın üzerinde maç oynayarak kollarında bir Uefa Kupasıyla bu eleştirelere yanıt verdi. Yanıt verirken de ders vermeği ihmal etmedi. Milyonların izlediği o seremonide yine çok eleştirildiği o ülkenin yani kendi ülkesinin bayrağını alarak herkese tanıtımını yaptı hem de o çok sevdiğimiz çocuksu ruhuyla.

Tebrikler Arda Turan. Türk insanın kendine güvendiğinde neleri başarabileceğini kanıtladın. Başarılarının devamı emin ol artık koskoca bir ülke bekliyor.

Maçın özeti ve önemli anları için tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder