Malzemeler:
- yarim kilo soyulmuş bezelye
- 2-3 sari patates
- 1 havuç
- 250gr kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kasığı sıvı yağ
- 2 çorba kasığı salca
- İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
- 2 –3 su bardağı sıcak su( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
- Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
- Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
- Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
- 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
-Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
Afiyet olsun.
- Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
- Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
- Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
- Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
- 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
-Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
Afiyet olsun.
biz öğrencilere uygun yemek tarifleri de yayınlarsanız sevinirim...
YanıtlaSil