Çikolata’nın kilo aldırma zararı dışında bir çok yararı var. Bunlardan biri mutluluk hormonunu aktif hale getiren seratonin maddesini içermesidir. Ancak son zamanlarda İngiltere’de yapılan bir araştırmada çikolata yiyen insanların zihinden matematiksel işlemlerini daha kolay yaptıkları ortaya çıkmış.
İngiltere’deki Northumbria Üniversitesi’nde beyin performansı araştırma merkezinin başkanı Profesör David Kennedy’nin yaptığı araştırmaya göre, özellikle öğrencilerin sınava girmeden önce yaptıkları ‘yeniden gözden geçirme’ işleminde çikolata yemek çok faydalı. Kennedy, çikolata içinde bulunan kimyasal madde flavanol’un beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığını kaydetti.
Araştırmaya katılan 30 gönüllüden 800 ve 999 arasında üçer üçer geri saymaları istendi. 500 miligram flavanol içeren çikolata yiyen deneklerin sayıları daha hızlı ve doğru okudukları görüldü. Koyu çikolanın matematiksel işlemlerde sade ve sütlü çikolatalara göre daha fazla etkili olduğu da farkedildi.
0 yorum:
Yorum Gönder