23 Haziran 2012 Cumartesi

Sigara: Kör olma Riskini arttırıyor ?

İngiltere’de Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar, sigara içenlerin kör olma ihtimalinin içmeyenlere göre üç kat daha fazla olduğını ortaya koydukları tesbit edildi.

Sigara içenlerde, yaşlılıkla bağlantılı olarak ortaya çıkan maküler dejenarasyon adlı rahatsızlığın görülme oranının yüksek olduğuana dikkat çeken bilim adamları, hastalığın sürekli ve tedavisi imkansız şekilde körlük yarattığını hatırlattılar.

Araştırmacılar, İngiltere’de halkın büyük bölümünün söz konusu tehlikeden haberdar olmadığını da belirtirken, hükümetten sigara karşıtı kampanyalarda bu unsurunda kullanmasını istedi. Kampanyalarda kullanılan afiş ve broşürlerde bu konuda ki bilgilerin de yer almasını isteyen bilim adamları, aksi taktirde maküler dejenerasyon nnedeniyle körlük vakalarındaki artışın süreceğine işaret ettiler.

Araştırmayı yürüten Manchester Üniversitesi ve Bolton Hastahanesi bilim adamları, İngilterede görülen her beş maküler dejenarasyon vakasından birinin sigaradan kaynaklandığını,Aralık 2007 Optimedya dergisinin yayınlarından anlaşılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder