6 Mayıs 2012 Pazar

Şampiyon Belli Olacak mı?

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve son olmasını umduğum Süper Final' de sona mı gelindi. Süper Final'in 5. Haftasının oynanacağı bugün Lidr Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. İkinci Fenerbahçe ise deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Şampiyonun belli olma ihtimali olan bu gecede eğer olası bir şampiyonluk durumunda lütfen sizin mutluluğunuz başkalarının çilesi olmasın. Silahlar konuşmasın.
İlk kez uygulanan ve Süper Lig'deki hiçbir takımın beğenmediği bu sistemin neden oynandığına hiç anlam verememekle birlikte, normal sezonu lider bitiren takımın hakkının yendiği düşüncesindeyim. Diğer büyük liglerin hiç birisinde bu sistem uygulanmayı bizim ülkemizde bu işe kalkışmanın gündem değiştirmekten başka bir izahı olamaz sanırım. Şimdi gelelim her ikisi de saat 19:00 da başlayacak bugünkü maçlara ;
Galatasaray - Beşiktaş
Öncelikle ev sahibinden bahsedelim. Galatasaray geçen hafta yine sahasında Trabzonspor ile berabere kalarak önemli bir avantaj yitirdi. Ama şuan için 3 puanlık puan farkının verdiği moral ile şampiyonluğun en güçlü favorisi durumundalar. Ve olası bir Fenerbahçe puan kaybının Galatasaray'ı şampiyon yapacağı düşünülürse, Galatasaray büyük bir moralle çıkacaktır sahaya. Beşiktaş ise Avrupa Kupalarına katılmak için yarıştığı Trabzonspor'un önüne geçmek için bu maçı almak isteyeceklerdir. Beşiktaş geçen hafta kendi evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek moral kazandılar.
Trabzonspor - Fenerbahçe
Trabzonspor Avrupa kupalarına katılmak için Beşiktaş ile kıyasıya bir yarış içerisindeler. Ve Fenerbahçe'ye karşı geçmiş yıllarda özellikle de geçen yılda biriktirdikleri nefret duygusuyla bu maçı almak isteyecekler. Fenrbahçe ise olası bir puan kaybının Galatasaray'ı şampiyon yaptığının farkında olarak mutlak 3 puan için maça çıkacaktır. Umarım fair-play çerçevesinde geçer bu iki maç ve umarım kimsenin başına kötü bir olay gelmez.

Galatasaray Hangi Sonuçlarla Şampiyon Olur?
Fenerbahçe beraber kalır veya yenilirse Galatasaray kazanması halinde veya Fenerbahçe yenilir Galatasaray'ın berabere kalması halinde Galatasaray 18. şampiyonluğunu ilan edecek.

1 yorum: