2 Nisan 2009 Perşembe

Passat’a ‘aykırı’ kardeş (2009)

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç, Passat’ın üçüncü versiyonu olan CC modelini Türkiye’de satışa sundu. Aralık ayının son iki haftasında showroomlara konulan ve 15 günde 20 sipariş alan Passat CC, 42 bin 350 euro’dan başlayan fiyatlara sahip. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, CC modelinin tamamen yeni olduğunu belirterek, Passat’ın halen satılmakta olan modelinin “sınıf liderliği” konumunu pekiştireceğini belirtti. .
Passat modelinin, Sedan ve Variant ile sınıfında yüzde 23’lük pazar payına ulaştığını hatırlatan Uygun, “Otomobil pazarında yaşanan daralmaya rağmen, Passat’la sınıf liderliğimizi sürdürme başarısı gösterdik. Üstelik bu sınıfta her yıl en az 2-3 yeni model piyasaya çıkıyor. Passat ailesinin üçüncü üyesi CC, pazarda konumumuzu daha da güçlendirmemizi sağlayacak. Zira CC’nin kendi sınıfında doğrudan rakibi yok” dedi.Uygun yeni Golf’ün de, az farkla da olsa geçen ay kendi sınıfında liderliğe yükseldiğini hatırlatarak, daralmayı yeni modeller sayesinde aşmayı başardıklarını, 2009’da da bu sayede pazar paylarını artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sıra dışı tasarım
Coupe tasarımlı ve dört kapılı olan yeni Passat CC, bu özelliğiyle sınıfının sıra dışı modelleri arasında yerini alıyor. Standart Passat’a göre tamamen farklı bir alt yapıya, ön ve arka tasarıma sahip CC, alçak ve sportif tavan hatlarıyla da dikkat çekici. Passat’ın güncel modelleriyle farklılığını iç mekânda da koruyan CC, Passat Sedan’a göre 31 mm daha uzun ve 36 mm daha geniş.1.8 lt TSI (160 HP) ve 2.0 lt TSI (200 HP) benzinlinin yanı sıra 2.0 lt TDI (170 HP) dizel motorlarla getirilen Passat CC’nin 2.0 lt motorları 6 ileri DSG otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

Neleri var?
Araçta 8 hava yastığı, ABS, ESP, Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL), Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR), Hill Hold fonksiyonu (Yokuş kalkış yardımcısı), elektronik park freni gibi güvenlik donanımları standart.Ayrıca aracın dikkatsizlik sonucu şeritten ayrılması halinde otomatik olarak devreye giren destek sistemi ve kendi kendine park etmeyi sağlayın “Park Asistanı” ise isteğe bağlı donanımlardan. Panoramik açılır tavan, anahtarsız giriş sistemi ve “Adaptif Hız Sabitleyici” (ACC) de konfor donanımlarından bazıları. .

0 yorum:

Yorum Gönder