1 Nisan 2009 Çarşamba

Milli Takım İspanya' ya Kaybetti!!!


1 Nisan Çarşamba günü İspanya ile Ali Samiyen Stadında oynadığımız Dünya Kupası eleme maçında İspanya'ya 2-1 kaybettik. Keşke bu 1 nisan şakası olsaydı dedğimiz maçtaki tek gölümüz 26. dakikada Semih'ten geldi. Bu sonuçla birlikte Dünya Kupasına katılma şansımız gittikçe azaldı.
GOLÜMÜZ SEMİH'TEN GELDİ...
26. dakikada Milli Takımımız hızlı geldiği atakta golü buldu. Arda Turan sol kanattan çok süratli geldi, iki rakibine karşı ortasını çok iyi yere yaptı. Tuncay ceza sahasının içine bir ok gibi süratle hareketlendi. Tuncay topu iyi kontrol edemedi ancak zor da olsa Casillas'ın yanından topu Semih'in önüne bıraktı. Semih'e de topu boş kaleye yuvarlamak kaldı. 1-0.

BÖYLE ŞANSSIZLIK OLMAZ...
İkinci yarının ilk dakikalarında yine İspanya daha etkili olan taraftı ancak golü buldukları penaltı pozisyonunu kuşkusuz uzun süre tartışılacak. İngilizleri'in sol kanattan kullandığı kornerde Volkan'ın yumruğu ıska geçti, arka direkte boş pozisyonda Torres kafayı yakın mesafeden vurdu, İbrahim Üzülmez'in arkası dönüktü ve top eline çarptı. Hakem Riley bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına Xabi Alanso geldi. Bu dakikada tribünlerden Volkan'a büyük destek geldi ancak Xabi Alanso penaltı da topu ağlarımıza gönderdi. 1-1.

ASİST GÜİZA'DAN...
Maçın artık berabere biteceği düşünülürken İspanya'nın 90+2. dakikada Riera ile golü geldi. Savunmamızda yapılan hatada Güiza sağ kanatta topla buluştu, Güiza ceza sahamıza girdi, geriden gelen Riera düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2.

NİHAT'A YAKIŞMADI...
Milli Takımımızın en büyük gol silahi olan İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen Nihat Kahveci kaçırdığı gollerle hepimize saç-baş yoldurttu. Nihat ilk yarıda ve ikinci yarıda ceza sahası içinde önünde bulduğu çok net fırsatları kullanamadı. Nihat'ın 48. dakikada kaçırdığı golü ise anlatmaya kelimeler yetmez. Ceza sahası içinde önünde duran topu Nihat üstten auta gönderdi.

İSPANYOLLAR HIZLI BAŞLADI, GOLÜ BİZ BULDUK...
İspanya'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk dakikalarda net fırsatlar bulan Milli Takımımız, Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmaya çok daha kontrollü başladı. İlk net pozisyonlar da İspanya'dan geldi. Torres'i ileride tek bırakan İspanyollar derin toplar ile tehlikeler yarattı. Orta sahada yoğun pres yapan İspanyollar kazandıkları toplar ile golü bulmaya çalıştı. Üzerindeki baskıyı 20. dakikadan itibaren atan Millilerimiz, yavaş yavaş atağa da çıkmaya başladı. Golümüz de 26. dakikada Semih Şentürk ile geldi. Golü bulduktan sonra İspanya, beraberlik için yüklense de ilk yarı 1-0'lık üstünlüğümüz ile sona erdi.

ÇOK iYİ OYNADIK AMA OLMADI...
Maçın ikinci yarısında Milli Takımımız yine çok iyi bir mücadele ortaya koydu ancak İspanyolların penaltıdan bulduğu gole engel olamadık. İkinci yarıya hızlı başlayan İspanyollar yine bir duran topta penaltıyı kazandı. Beraberlik golünden sonra Milli Takımımız kısa bir süre bocaladıysa da daha sonra toparlandı. Maçın son dakikasında önemli fırsatları kullanamadık. İspanyollar son dakikada kontratakta golü buldu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

TAKIMIMIZ AYNI 11'LE SAHADA...
Teknik direktörümüz Fatih Terim, takımımızı Ali Sami Yen'de oynadığımız maça da İspanya'da sahaya çıktığımız aynı 11'e şans verdi. Maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında oyuncularımızın İspanya deplasmanında ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Terim ilk 11'inde değişikliğe gitmedi. Kalede yine Volkan'a şans veren Terim, savunma dörtlümüzü Emre Aşık, Hakan Balta, Gökhan Gönül ve İbrahim Üzülmez, orta sahamızı Emre Belözoğlu, Arda Turan, Aurelio ve Tuncay Şanlı, ileri ikilimizi ise Nihat Kahveci ve Semih Şentürk'ten oluşturdu.

Fatih Terim, yedek kulübesinde ise değişikliğe gitti. İlk maçta Semih'in yerine oyuna giren Ayhan Akman bu kez 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı. Ayhan ile birlikte Gökhan Ünal da ilk 18'de yer almadı. Terim bu iki ismin yerine genç oyuncularımız Eren ve Batuhan'ı kadroya dahil etti. Aday kadrodaki futbolculardan Ufuk Ceylan, Sedat Bayrak, Kazım Kazım, Ayhan Akman, Mevlüt Erdinç ve Sercan Yıldırım ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

BATUHAN DA GİRDİ...
Teknik Direktörümüz Fatih Terim, ilk oyuncu değişikliğine 77. dakikada yaptı. Skoru değiştirmek için yapılan bu hamle de günün etkisiz isimlerinden Nihat Kahveci kenara gelirken, Batuhan oyuna girdi. Terim ikinci değişikliğini ise 4 dakika sonra yaptı, Semih kenara gelirken, Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oldu. Son değişikliğimiz ise 88'de geldi. Günün başarılı ismi Arda Turan yerini Nuri Şahin'e bıraktı.

GÜİZA SON 5 DAKİKADA...
Yedek kulübesinde hayli rahat maçı takip eden Vicente Del Bosque, ilk oyuncu değişikliğine zorunlu olarak gitti. Sakatlanan Senna 67. dakikada yerini Cazorla'ya bıraktı. 74. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yapan İspanya'da Silva ve Bosquets değişikliği yapıldı. İspanya'nın son değişiklik hakkını ise 85. dakikada kullandı, Güiza oyuna girdi, Torres kenara geldi. Güiza, İspanyollar'ın attığı ikinci golde asisti yapan isimdi.

VOLKAN VE ARDA TURAN...
Kalecimiz Volkan Demirel'e bu gece de büyük iş düştü. Volkan İspanyollar'ın yıldız oyuncularının etkili şutlarını müthiş çıkarttı. İlk yarıda Torres ve Riera'nın şutlarını çok iyi çıkartan Volkan, ikinci yarıda da Torres'in yakın mesafeden attığı şutu köşeden çıkartmasını bildi. Fatih Terim'in Ilker Casillas'a benzettiği Volkan yaptığı kurtarışlar ile kalitesini ortaya koydu ancak İspanyolların kazandığı penaltıdan önce yaptığı hatalı çıkış pahalıya patladı.

Fatih Terim'in, İspanya maçı öncesinde yaptığı açıklamada bu kez maçın yıldızı Ramos değil Arda olcak sözü genç futbolcumuzu da ateşlemiş gözüktü. Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmada çok daha fazla sorumluluk alan yıldız oyuncu attığımız golde de büyük pay sahibiydi. Takımımızın sıkıştığı anlarda orta sahada topu alan ve attığı çalımlarla takımımızı ileri çıkartan Arda'nın çabası yeterli olmadı.


0 yorum:

Yorum Gönder