3 Haziran 2012 Pazar

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır ?

Evet uzun bir aradan sonra düğün çorbası nasıl yapılır konu başlıklı yazımla tekrar yemek tarifi vermeye başladım. Okul gereği kaldığımız bekarlıktan dolayı ilgi duyduğum yemek yapma kategorisini geliştirmek ve sizlere yardımcı olmak adına bu kategoride paylaşımlara devam edeceğim. Bu tarif öğrenciler için biraz zor olsa da ev hanımları için farklı bir lezzet olacaktır. Evet şimdi düğün çorbası için malzemeler ve nasıl yapılır ona bir göz atalım.


Malzemeler

- 1/2 kg et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorbakaşığı un
- 4-5 tane karabiber
- Üzerine kırmızı biber,tereyağı
- 8 su bardağı su


Hazırlanışı

Eti bir bütün soğanı ,tuz ve karabiberle birlikte tencereye alın. Üzerine 8 su bardağı su ilave edin. Et yumuşayana dek pişirin. Delikli kepçeyle soğanı,karabiberi ve eti tencereden çıkartın. Eti didikleyerek tekrar tencereye koyun. Bu arada yumurtayı çırpın. Un ve yoğurdu ekleyin. Pürüzleri gidene dek birlikte ezin. Sıcak çorbadan kaşık,kaşık alarak bu karışıma atın. Tenceredeki çorbanın içine azar,azar devamlı karıştırarak ilave edin. Birlikte 10 dikika kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavaya alın. Kırmızı biber koyup, kızdırın. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder