GezEglen Yeniden Sizlerle

Seneler 2009 Nisan'ı gösterdiğinde yayın hayatına başlamıştı Gezeglen. Araya giren ayrılık sonucu sizlerden uzak kaldı ama şimdi yeniden daha güçlü olarak sizlerle ...

Geleceğimiz ; Elektrikli Arabalar

Aslında bunun ülkemizin güzide beyin güçleri tarafından bulunması ve geliştirlmesini isterdim fakat yabancılar yine bizden önce davrandılar. Çünkü yıllardır benzine en fazla vergi veren ülkelerin başında geliyoruz. Bu sebeble benzine en fazla veren insanlarız..

Facebook Sayfamızı Beğendiniz mi?

Günümüzde çoğumuzun kullandığı sosyal iletişim ağı Facebook'taki sayfamızı beğenerek, Facebook üzerinden de blogumuzun arşivine ulaşabilir, bu bilgilerin kolayca size ulaşmasını sağlayabilirsiniz ...

Eurovision 2012

Heryıl yapılan Eurovision şarkı yarışmasında bu sene ülkemizi süpriz bir isim Can Bonomo temsil edecek. Henüz şarkı konusunda bir açıklama yapılmadı ...

Öğrenciye 29 Yaşına Kadar Askerlik Yok

Bu yazımda kendimin de Ocak ayında tamamladığım askerlikle ilgili olarak yeni çıkan yasa tasarısı hakkında bilgi vereceğim. Bazı arkadaşlarımız müjde olarak algılar bazıları ise olağan bişey kabul eder ama ben yine de söyleyim...

6 Haziran 2011 Pazartesi

Toprak Yutmak Faydalıymış

Toprağın çocukların midesi için faydalı olduğu ortaya çıktı.

Çocukların oyun oynarken toprak ve çamur yutmalarından ebeveynlerin korkmasına gerek olmadığı, toprağın çocukların midesi için faydalı olabildiği belirtildi.

New York'taki Cornell Üniversitesi uzmanları, sokakta oyun oynarken küçük çocuklarını bir avuç toprağı ağızlarına sokarken gören ebeveynlerin rahat olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Daily Mail gazetesinin The Quarterly Review of Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya dayanarak yaptığı habere göre, uzmanlar, toprak yemenin birçok kültürde yaygın olmasından hareketle misyonerlerin, doktorların ve kaşiflerin bu uygulamayla ilgili 480'in üzerindeki anlatısını incelediler.

Araştırmada, tüm kültürlerdeki toprak yeme alışkanlığının aslında, toprağın midede parazitlere ve toksinlere karşı bir kalkan oluşturmasından kaynaklanıyor olabileceği sonucuna varıldı.

Uzmanlar, bazı insanların canının toprak çekmesine, vücutlarında demir, çinko veya kalsiyum gibi metal ve maddelerin eksik olmasının sebep olabileceğini de kaydettiler.

Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Dr. Sera Young, insanın toprak yemesinin ilk yazılı hikayesini 2 bin yıl öncesinden Hipokrat'ın kayda geçirdiğine dikkati çekti.

Araştırmacılar, ''Bu verilerle, toprak yemenin insanlar arasında yaygın olduğunu ve hassas yaşam evreleriyle koruma gerektiren ekolojik koşullarla karşılaşıldığında ihtiyaç duyulduğu sonucuna varıldığını'' söylediler.

4 Haziran 2011 Cumartesi

Çocuklardan Mesaj Var!!!

Adana'da öğrenciler, Dünya Çevre Günü dolayısıyla doğanın önemine dikkat çekmek için 44 bin TL'lik sıfır otomobili özel boyalarla boyayarak büyüklere mesaj verdi. Biz büyükler de çocukların bize verdiği bu mesajın farkında olalım ve birlikte yaşadığımız bu dünyada doğal hayatı korumaya özen gösterelim. gösterelim.