GezEglen Yeniden Sizlerle

Seneler 2009 Nisan'ı gösterdiğinde yayın hayatına başlamıştı Gezeglen. Araya giren ayrılık sonucu sizlerden uzak kaldı ama şimdi yeniden daha güçlü olarak sizlerle ...

Geleceğimiz ; Elektrikli Arabalar

Aslında bunun ülkemizin güzide beyin güçleri tarafından bulunması ve geliştirlmesini isterdim fakat yabancılar yine bizden önce davrandılar. Çünkü yıllardır benzine en fazla vergi veren ülkelerin başında geliyoruz. Bu sebeble benzine en fazla veren insanlarız..

Facebook Sayfamızı Beğendiniz mi?

Günümüzde çoğumuzun kullandığı sosyal iletişim ağı Facebook'taki sayfamızı beğenerek, Facebook üzerinden de blogumuzun arşivine ulaşabilir, bu bilgilerin kolayca size ulaşmasını sağlayabilirsiniz ...

Eurovision 2012

Heryıl yapılan Eurovision şarkı yarışmasında bu sene ülkemizi süpriz bir isim Can Bonomo temsil edecek. Henüz şarkı konusunda bir açıklama yapılmadı ...

Öğrenciye 29 Yaşına Kadar Askerlik Yok

Bu yazımda kendimin de Ocak ayında tamamladığım askerlikle ilgili olarak yeni çıkan yasa tasarısı hakkında bilgi vereceğim. Bazı arkadaşlarımız müjde olarak algılar bazıları ise olağan bişey kabul eder ama ben yine de söyleyim...

29 Nisan 2009 Çarşamba

Karıncaların İlginçlikleri

Doğada hangi hayvan olmak istersin deseler ya kuş olmak isterim ya da karınca. Karıncalara karşı küçüklükten gelen bir sevgim vardır. Bu nedenlede bulduğum bu güzel yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazıda ne yazıyor diyenlere küçük bir özet söyleyim. Karıncaların suyun içinde neden boğulmadıklarını anlatıyor.
Bir karıncayı alın, suyun içine batırın, saatlerce tutun ölmez. Sudan çıkardığınızda ölü gibi görünür ama birkaç saat içinde kendine gelir. Biz insanlar böyle suya batırılsak, nefes alamadığımız için oksijensizlikten ölürüz ama su karıncaların çok ince olan nefes tüplerinden içeri giremez. Karbondioksitten narkoz yemiş gibi olurlar. Tabii ki bu süre çok uzarsa onlar da ölürler ama dayanma süreleri inanılmazdır.

Ne var ki, karıncalar yağmur ve seller altında bu şekilde nefeslerini tutarak mücadele vermiyorlar. Yağmuru hissedince yuvalarına giriyorlar ve giriş yollarını tıkıyorlar. Ateş karıncası denilen bir türünde ise karıncalar birbirlerine tutunarak sel sularının üstünde yüzüyorlar. Bir yerde karaya vurup çıkıyorlar. Tabii kraliçe karınca ortada, yüksekte ve mümkün olduğunca kuru tutuluyor.

Karınca yuvaları inşaat tekniği olarak örnektirler. Yuvanın girişine bağlı ve buradaki suyu alıp başka tarafa verebilen birçok tünel daha inşa ederler. Bazıları ise yuvalarının üstünü öyle sağlam kapatırlar ki, sel sularının bir evin çatısının üstünden aşması gibi geçip giderler.

Yine de bir aksilik olur, yuva su ile dolarsa, karıncalar çöp ve yaprak parçalarına veya yukarıda belirtildiği gibi birbirlerine tutunup yüzebilirler. Çok şiddetli yağmurdan sonra oluşan çamur tünellerini kapattığı zaman ise yuvalarını yeniden inşa etmek zorunda kalırlar.

Gündelik hayatta artık yaygın olarak kullanılan mikrodalga fırınların kapaklarında kaçak yapmamaları, insanlara zarar vermemeleri için özel tedbirler alınır. Ancak bir mikrodalga fırınına girmiş karıncaya, fırın çalıştığı sürece bir zarar gelmeyeceğini biliyor muydunuz?

Mikrodalga fırınlarında ışın yoğunluğu bir noktaya göre ayarlıdır. Bu nokta hemen hemen fırının ortasıdır. Bu nedenle yiyecek, her tarafı eşit pissin diye ortada dönen bir tabla üzerine konulur. Karıncalar fırında ışınların daha az yoğun olduğu bölgeleri hissederler. Zaten sıcak bölgelere girseler de, vücut yüzey alanlarının hacimlerine oranla yüksek olması nedeni ile ılık bölgeyi bulana kadar kendilerine zarar gelmez.

Avrupa Yakasının Dilber Halası

Çoğumuz severiz bu diziyi. Avrupa Yakası bu televizyon dünyasında yıllardır seviyesini koruyarak devam eden ender dizilerden birtanesi. Gerçekten oyuncular, senarist, yönetmen çok başarılılar. Tabi bu dizide tutulan oyuncular da çok fazla. Öncelikle Burhan abi bunların başında geliyor, geçen senelerden gaffur var ve şimdi de Dilber Hala dizide en çok sevilen oyuncuların başında geliyor. Dilber Halanın sözlerine çoğu zaman bilmesekte gülüyoruz, işte dizinin senaristi Gülse Birsel bu konuda bir rehber yayınladı.

İşte Dilber Halanın Sözlüğü

* Hoşşik: Yalaka, karaktersiz, ukala
* Dinelmek: Ayakta kalmak
* Banadura: Domates
* Gındırık: Aralık
* Gıllik, gıllicik: Küçük, küçücük
* Sası: Tatsız, yavan
* Zebil gibi: Çok, gereğinden fazla
* Hatın kız: Hanım kız
* Booy boy: Eyvaah eyvah
* Bahele: Bak hele
* Çekticeği damar kurusun: Çektiği damar, soy, kurusun
* Soykası batasıca: Soyu sopu batasıca
* Zaar: Zahir, herhalde, öyle görünüyor ki
* Kele: Ayol
* Cıvır: Diri, genç
* Avel: Aptal
* Cibilliyet: Geçmiş
* Bici bici: Adana’ya özgü, nişasta, gül suyu ve buzla yapılan bir tatlı
* Gadasını almak: Derdini, belasını almak
* Zumzuk: Yumruk

27 Nisan 2009 Pazartesi

Berkin ve Murat --- Sanadır Yar

Kim de aşk acısı yokturki. Herkes kalbinde böyle bir acı taşır. Benim de bu acıyı doruklarda hissettiğim şu günlerde slow müzik dinlemek için videolar ararken bu şarkıya rastladım. Sanadır yar şarkısını seslendiren bu arkadaşlar gerçekten çok başarılılar. Eminimki sizlerde bu şarkıyı çok seveceksiniz. Videoyu yazının devamında bulabilirsiniz.





Tekrar Birlikteyiz!!!

Evet bir haftalık aradan sonra tekrar birlkteyiz. Vizelerden sonra dinlenmek amacıyla bir haftalık yaptığım tatilin ardından yeniden sizlerleyin. Artık blogumuzun büyüme vaktinin geldiği zamanlardayız. Yeni bir anlayışla hergün daha da büyüyecek olan blogumuza sahip çıkmanızı ve bu blogu hep birlikte yaşatmayı sizlerden istiyorum. Büyüme aşamasında kategori sayımız artacak, günlük yazı sayısı artacak ve tabiki sizlerin sayesinde yazılarımıza yapılan yorumlar artacak. Bununla birlikte günlük ziyaretçi sayımızda buna paralel olarak artacaktır.

Bu aşamada büyüyerek her gün gelişen blogumuz daha eğlenceli, daha kaliteli, daha bilgili olacak bu da eminimki sizlerin çok hoşuna gidecektir. Siz değerli ziyaretçilerimiz de sitenin içeriğine katkıda bulunmak istiyorsanız iletişim bölümünden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Blogumuzu takip etmeye devam edin....

22 Nisan 2009 Çarşamba

Sarımsağın Faydaları

Kokusuyla bizleri çok rahatsız etse de şöyle mantının üzerine yoğurtlu sarımsağın tadı ne güzel olur değil mi? Tadıyla bizi mest eden kokusuyla da kendinden bezdiren sarımsağın faydalarını biliyor muydunuz? Saç dökülmesini yavaşlatmaktan tutunda vucudunuzu sivrisinek ve haşerelerden koruması gibi bir sürü faydası var.
Uzmanların tespitlerine göre, sarımsağın insan sağlığı açısından en önemli faydaları şöyle: Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyileştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. zararlı bakterileri yok ediyor. İştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor. Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. Kalp adalelerini güçlendiriyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor. Saç Dökülmesini yavaşlatıyor. Sesi güzelleştiriyor.

Sarımsağın Sağlığımıza Yararları

Yukarıda belirtildiği gibi, tüketilen sarımsağın besin değeri ihmal edilecek değerde olmasına karşın, sağlığımıza yararlı etkileri çok fazladır. Şöyle ki;
•Sarmısak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları, Arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar sayılabilir.
•Kandaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, Günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10'luk düşüşlerin gerçekleştiğini ortaya koymuştur.
•Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.
•Yüksek tansiyonu düşürür: Araştırmalar, makul düzeyde sarmısak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.
•Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır.
•Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde, özellikle Mide Kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir.
•Sarmısak kronik bronşiti önler, etkisini azaltır.
•Balgam, idrar, safra ve Gaz söktürücüdür.
•İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.
•Sarmısağın, afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunduğu, Doğu ve Batı kültürlerinde savunulmaktadır.

Sağlığımıza yararlı bu etkilerinden faydalanmak için, sarımsağın diyetimize katılması ve günde iki diş sarmısak yenmesi gerekir. Daha fazla tüketilmesi sarımsağın yararını artırmaz. Ayrıca sarımsağın yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sağlığa yararlı etkilerini azaltmaktadır. Kokusundan şikâyetçi olanlar için piyasada sarmısak kapsüllerinin satılmakta olduğunu da anımsatırız.


16 Nisan 2009 Perşembe

Oturduğun Yerden Türkiye Turu

Çalışıyorsunuz veya öğrencisiniz vaktiniz yoktur Türkiye'nin bu mimarilerini ve doğal güzelliklerini gezemiyor onları daha yakından göremiyor olabilirsiniz. Ya da yeterince vaktiniz vardır ama maddi açıdan imkanınız yoktur gidip gezemiyorsunuzdur.. Onları daha yakından görmek ister misiniz? Hem de günlerce vakit harcamadan ve bir o kadar para ödemeden. Hem gezecek hem de o yerler hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Daha önceden benim de ziyaret edip çok beğendiğim ve bir o kadar çoğu yer hakkında bilgi sahibi olduğum bir siteyi bu hafta sizinle paylaşacağım.
Panaromik Türkiye isimli bu site sizlere gidipte görmek istediğiniz yerleri sanki oradaymışsınız gibi bilgisayarınız ekranına 3 boyutlu olarak getiriyor. Ve o yerler hakkında sizlere bilgiler sunuyor. İstanbul'dan Kars'a kadar çoğu şehirde bulunan müzeler, tarihi binalar, doğal güzellikler ve sokak görünümleriyle bilginize bilgi katacak, gidipte görmek istediğiniz ama göremediğiniz yerleri bilgisayarınızın ekranına getirecek. Başlıca Yapıtlar ;

Ayasofya Müzesi
Topkapı Sarayı
Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler
Anıtkabir
Çanakkale Şehitliği
Dolmabahçe Sarayı
Antalya Müzesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Zeugma Müzesi
Burdur Müzesi
Mevlana Müzesi
Sarıkamış Şehitliği
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
Tcg Gayret Savaş Gemisi
Hızır Reis Denizaltısı
Urfa Balıklı Göl
Mardin Müzesi
Mardin Süryani Kadim Kırklar Kilisesi
Mardin Kasımiye Medresesi
Mardin Şehidiye Medresesi
Mardin Zinciriye Medresesi
Çamlıhemşin Projesi
Karadeniz Ereğli
Odunpazarı
Bursa Yeşil Cami
Cennet & Cehennem Mağaraları
Ertüğrul Gazi Müzesi
Sultanahmet Cami
Beyazıt Camii
Süleymaniye Camii


İyi Eğlenceler.....

http://www.360tr.com/

12 Nisan 2009 Pazar

Öğrenci Olmanın Kötü Yanları...

Değerli okurlarım bu yazıyı yazarken gerçekten çok doluyum. Öğrenciyseniz ve zor bir bölüm okuyorsanız hayatınız sınav zamanları gerçekten çok kötü oluyor. Şu an bu dönemdeyim ve hayatım bu hafta çok kötü devam ediyor. 2 gün boyunca yemedim içmedim bloga yazı bile yazmaya fırsatım olmadı ders çalıştım hatta sabaha kadar yaptım bu işi. Uykumdan vazgeçtim dersi geçmek için. Ama bu kadar emeğinizin karşılığını almayınca hayatınız mahvoluyor. Moraliniz otomatikmen sıfırlanıyor. Bir de dersi ingilizce alınca dersin zorluğu bir kat daha artıyor. Sonuç olarak bugünkü doluluğum o kadar emek harcadığım uykumdan vazgeçtiğim zamanların karşılığını alamamamdan kaynaklanıyor. Tabi öğrenci olmanın iyi yanları da var ama bu konuda şu an söyleyeceğim bir söz yok. Ona da diğer bir yazımda değineceğim

FastStone Image Viewer 3.5

FastStone Image Viewer, hızlı, kararlı ve kullanıcı dostu olan bu yazılım resim dosyalarınızı gösterir, resim uzantıları arasında çeviri ve düzenleme seçenekleri mevcuttur.Programın diğer özellikleri
arasında karşılaştırma, red-eye düzeltici ( Gözdeki kırmızılığı düzeltir), email ile gönderme, boyutlandırma, kırpma olanağı sunuyor. Ayrıca 150 den fazla slayt metoduyla sesli slayt gösterileriyle resimleri seyredebiliyorsunuz. BMP, JPEG, JPEG 2000, GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO ve TGA uzantılı resim dosyalarınızı açabilmektedir.
Bu resim gösterici yazılımın boyutu 4.06 MB olup desteklediği işletim sistemler: Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003 Server/Vista.

11 Nisan 2009 Cumartesi

Galatasaray Avrupa Şampiyonu

Galatasaray bayan basketbol takımı avrupa şampiyonu oldu. İtalyan temcilcisi Tarantoya ilk maçta 12 sayıyla mağlup olan Galatasaray, rövanş maçında 82-61 lik üstünlük kurarak 21 sayı farkla kupayı kazandır. Daha önce futbol ve tekerlekli sandalye basketbolünde avrupada kupa kazanan Galatasaray Kulübü bu kez de bayan basketbol takımıyla avrupa kupası kazanarak Türkiye'yi büyük bir mutlulğa boğdu. Bu kupayı kazanan ilk türk takımı olma ünvanını kazandı. Tebrikler Galatasaray...

10 Nisan 2009 Cuma

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi

Evet bu hafta sonu dünyanın konuştuğu maç olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi olacak. Sizce hangisi kazanır derseniz. İki takımında form durumu bir iyi bir kötü yani belli olmuyor zaten derbilerde bu form durumları pek önemli olmuyor o gün sinirine hakim olan kontrollü oynayan kazanıyor. Galatasaray, Arda,Kewell,Baros ve oynarsa Lincoln'le Fenerbahçeyi çok zorar gibime geliyor. Tabi Fenerbahçe'nin de etkili silahları var; Alex ( oynaması zor görünüyor), Deivid, Emre... Centilmence bir maç olması tabiki bunların en önemlisi. İyi oynayan kazansın....

8 Nisan 2009 Çarşamba

Hadise Balkan Turunda

Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Hadise, 6 ülkeyi kapsayan Balkan turnesine başladı. Eurovision şarkısını bu ülkelerde tanıtacak olan Hadise balkanlarda yaşayan türklerin oyuna çok güveniyor. Kendisine özel olarak modifiye edilmiş lüks otobüsüyle turneye giden Hadise'nin morali klibinin yayına girmemesi sebebiyle biraz bozuktu. Eurovision şarkımız yazının devamında.

6 Nisan 2009 Pazartesi

Obama'nın Korktuğu An

ABD Başkanı Obama Türkiye ziyareti sırasında iki ülke marşlarının okunması öncesinde atılan top atışları sırasında hazırlıksız yakalanınca kısa süreli bir korku yaşadı. Sonrasında bozuntuya vermeyen Obama şaşkınlığı kısa sürede atlatarak soğukkanlı bir şekilde törene devam etti. Bununla ilgili videoyu yazının devamında izleyebilirsiniz...

4 Nisan 2009 Cumartesi

Hadise İspanya'da dümletti!

Bu sene ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Hadise "Düm Tek Tek" adlı Eurovision parçasını ispanyollara tanıttı. Başkent Madrid'deki bir kulüpte düzenlenen partiye Hadise ile birlikte İspanya'yı Eurovision'da temsil edecek olan Soraya da katıldı ve ikili, yarışmadaki şarkılarını seslendirdiler.

Bu yarışmada benim tahminim Hadise ilk üçe kesinlikle girer. Dansı ve figirleriyle bunu hakkettiği kanatindeyim. Umarım tahminimde yanılmam.

Uçan Arabanın İlk Uçuş Görüntüleri


Evet bu da oldu sonunda: Uçan Araba İcat edildi. Teknolojinin hergün daha fazla gelişmesiyle artık uçan arabalarda mümkün. Terrafugia Flying Car isimli uçma özelliğine sahip bu araba ilk uçuş denemesini başarıyla tamamladı. Görünüş olarak bana göre arabadan daha çok uçağa benziyor. Bence güzel bi tasarım olmuş ama yine de ben arabayı tercih ederim sanırım. Yazının devamında bu uçan araba ile ilgili resim ve videolara ulaşabilirsiniz.













Çin Macerası - Çin hakkında bilmedikleriniz


Çin’de öğrenci olarak okuyan bir arkadaşımızın açtığı Çin Macerası isimli güzel bir blog dikkatimi çekti. İçeriği Türkçe olan blogda Çin’de yaşamın nasıl olduğunu, Çinlilerin damak zevkini , eğitimin ne derece güzel olduğunu ve Çinli-Türk ilişkisini bir Türk öğrencisinin yazıları ile anlama fırsatını veriyor. Kısaca Çin hakkında bilgi edinmek için uğramanız gereken bir blog olarak nitelendirilebilir.
http://www.cinmacerasi.com/

3 Nisan 2009 Cuma

Çikolatanın Faydaları

Çikolata’nın kilo aldırma zararı dışında bir çok yararı var. Bunlardan biri mutluluk hormonunu aktif hale getiren seratonin maddesini içermesidir. Ancak son zamanlarda İngiltere’de yapılan bir araştırmada çikolata yiyen insanların zihinden matematiksel işlemlerini daha kolay yaptıkları ortaya çıkmış.
İngiltere’deki Northumbria Üniversitesi’nde beyin performansı araştırma merkezinin başkanı Profesör David Kennedy’nin yaptığı araştırmaya göre, özellikle öğrencilerin sınava girmeden önce yaptıkları ‘yeniden gözden geçirme’ işleminde çikolata yemek çok faydalı. Kennedy, çikolata içinde bulunan kimyasal madde flavanol’un beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığını kaydetti.
Araştırmaya katılan 30 gönüllüden 800 ve 999 arasında üçer üçer geri saymaları istendi. 500 miligram flavanol içeren çikolata yiyen deneklerin sayıları daha hızlı ve doğru okudukları görüldü. Koyu çikolanın matematiksel işlemlerde sade ve sütlü çikolatalara göre daha fazla etkili olduğu da farkedildi.

2 Nisan 2009 Perşembe

TAVUKLU PATATESLİ BEZELYE YEMEĞİ


Malzemeler:
- yarim kilo soyulmuş bezelye
- 2-3 sari patates
- 1 havuç
- 250gr kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kasığı sıvı yağ
- 2 çorba kasığı salca
- İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
- 2 –3 su bardağı sıcak su( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
- Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
- Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
- Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
- 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
-Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
Afiyet olsun.

Picasa 3 İndir

Google picasa resim yönetim programının son sürümünü yayınladı. yeni sürümde yeni birçok özellik bizleri bekliyor. en önemlileri ise resim karelerinden anında video yapmak vede pratik olarak web kameranızdan fotoğraf kareleri yakalamak başta geliyor. sizde bu yeni sürümü hemen denemek isterseniz bedava olarak buradan indirebilirsiniz.

$200 Yeni Sony Vaio P-190

Tokyo Tüketici Elektroniği Fuarında Sony’nin yeni tanıttığı 200 dolarlık Sony Vaio müşterileriyle buluştu. Bilişim sektöründe laptoplara artan ihtiyaçla birlikte mini atom çekirdekli laptop’ların üretimide arttı. Hem fiyatıyla, hemde taşınabilir kolaylığı ile herkesin ihtiyacını karşılamak için yapılan bu yeni model fiyatı ilede dikkat çekiyor. Programdan izlediğim kadarıyla Sony’nin P serisine ait olan bu laptop sınırlı sayıda üretilecek. 8-inc ekrana da sahip olan Sony Vaio P serisinde 3G erişimde bulunuyor. İnternet erişimi ise 3G üzerinden olacağıda belirtildi.

Passat’a ‘aykırı’ kardeş (2009)

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç, Passat’ın üçüncü versiyonu olan CC modelini Türkiye’de satışa sundu. Aralık ayının son iki haftasında showroomlara konulan ve 15 günde 20 sipariş alan Passat CC, 42 bin 350 euro’dan başlayan fiyatlara sahip. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, CC modelinin tamamen yeni olduğunu belirterek, Passat’ın halen satılmakta olan modelinin “sınıf liderliği” konumunu pekiştireceğini belirtti. .
Passat modelinin, Sedan ve Variant ile sınıfında yüzde 23’lük pazar payına ulaştığını hatırlatan Uygun, “Otomobil pazarında yaşanan daralmaya rağmen, Passat’la sınıf liderliğimizi sürdürme başarısı gösterdik. Üstelik bu sınıfta her yıl en az 2-3 yeni model piyasaya çıkıyor. Passat ailesinin üçüncü üyesi CC, pazarda konumumuzu daha da güçlendirmemizi sağlayacak. Zira CC’nin kendi sınıfında doğrudan rakibi yok” dedi.Uygun yeni Golf’ün de, az farkla da olsa geçen ay kendi sınıfında liderliğe yükseldiğini hatırlatarak, daralmayı yeni modeller sayesinde aşmayı başardıklarını, 2009’da da bu sayede pazar paylarını artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sıra dışı tasarım
Coupe tasarımlı ve dört kapılı olan yeni Passat CC, bu özelliğiyle sınıfının sıra dışı modelleri arasında yerini alıyor. Standart Passat’a göre tamamen farklı bir alt yapıya, ön ve arka tasarıma sahip CC, alçak ve sportif tavan hatlarıyla da dikkat çekici. Passat’ın güncel modelleriyle farklılığını iç mekânda da koruyan CC, Passat Sedan’a göre 31 mm daha uzun ve 36 mm daha geniş.1.8 lt TSI (160 HP) ve 2.0 lt TSI (200 HP) benzinlinin yanı sıra 2.0 lt TDI (170 HP) dizel motorlarla getirilen Passat CC’nin 2.0 lt motorları 6 ileri DSG otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

Neleri var?
Araçta 8 hava yastığı, ABS, ESP, Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL), Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR), Hill Hold fonksiyonu (Yokuş kalkış yardımcısı), elektronik park freni gibi güvenlik donanımları standart.Ayrıca aracın dikkatsizlik sonucu şeritten ayrılması halinde otomatik olarak devreye giren destek sistemi ve kendi kendine park etmeyi sağlayın “Park Asistanı” ise isteğe bağlı donanımlardan. Panoramik açılır tavan, anahtarsız giriş sistemi ve “Adaptif Hız Sabitleyici” (ACC) de konfor donanımlarından bazıları. .

Üstü açık limuzinle saatte 482 kilometre (2009)

Dünyanın en pahalı ve en hızlı çok yolculu otomobili Bugatti Veyron’u geçmek isteyen Michael Pettipas, sahibi olduğu GPLIMO markasıyla ürettiği 7 kişilik hız limuzini ile bu heyecanı yaşamak isteyen yolcular arıyor. Bir Formula 1 otomobili gibi tasarlanan ve üstü açık olarak üretilen GP Limo isimli araç, saatte 482 kilometre hıza ulaşabilmek için tasarlanmış ve trafikte yasal olarak kullanılabiliyor.

Trafikte yasal olarak kullanma iznine sahip en hızlı otomobil olarak gösterilen Bugatti Veyron’un şimdiye kadar ulaştığı en yüksek hızsa saatte 407 kilometre. 2005 yılında Utah eyaletinde bulunan kurumuş Bonnevile Tuz Gölü’nde yapılan hız testlerinde 300 kilometrelik hıza ulaşan Michael Pettipas, bu rekoru bir de yolcularla deneyip kırmak, ve Bugatti Veyron’un saltanatına son vermek istiyor.

1 Nisan 2009 Çarşamba

Milli Takım İspanya' ya Kaybetti!!!


1 Nisan Çarşamba günü İspanya ile Ali Samiyen Stadında oynadığımız Dünya Kupası eleme maçında İspanya'ya 2-1 kaybettik. Keşke bu 1 nisan şakası olsaydı dedğimiz maçtaki tek gölümüz 26. dakikada Semih'ten geldi. Bu sonuçla birlikte Dünya Kupasına katılma şansımız gittikçe azaldı.
GOLÜMÜZ SEMİH'TEN GELDİ...
26. dakikada Milli Takımımız hızlı geldiği atakta golü buldu. Arda Turan sol kanattan çok süratli geldi, iki rakibine karşı ortasını çok iyi yere yaptı. Tuncay ceza sahasının içine bir ok gibi süratle hareketlendi. Tuncay topu iyi kontrol edemedi ancak zor da olsa Casillas'ın yanından topu Semih'in önüne bıraktı. Semih'e de topu boş kaleye yuvarlamak kaldı. 1-0.

BÖYLE ŞANSSIZLIK OLMAZ...
İkinci yarının ilk dakikalarında yine İspanya daha etkili olan taraftı ancak golü buldukları penaltı pozisyonunu kuşkusuz uzun süre tartışılacak. İngilizleri'in sol kanattan kullandığı kornerde Volkan'ın yumruğu ıska geçti, arka direkte boş pozisyonda Torres kafayı yakın mesafeden vurdu, İbrahim Üzülmez'in arkası dönüktü ve top eline çarptı. Hakem Riley bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına Xabi Alanso geldi. Bu dakikada tribünlerden Volkan'a büyük destek geldi ancak Xabi Alanso penaltı da topu ağlarımıza gönderdi. 1-1.

ASİST GÜİZA'DAN...
Maçın artık berabere biteceği düşünülürken İspanya'nın 90+2. dakikada Riera ile golü geldi. Savunmamızda yapılan hatada Güiza sağ kanatta topla buluştu, Güiza ceza sahamıza girdi, geriden gelen Riera düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2.

NİHAT'A YAKIŞMADI...
Milli Takımımızın en büyük gol silahi olan İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen Nihat Kahveci kaçırdığı gollerle hepimize saç-baş yoldurttu. Nihat ilk yarıda ve ikinci yarıda ceza sahası içinde önünde bulduğu çok net fırsatları kullanamadı. Nihat'ın 48. dakikada kaçırdığı golü ise anlatmaya kelimeler yetmez. Ceza sahası içinde önünde duran topu Nihat üstten auta gönderdi.

İSPANYOLLAR HIZLI BAŞLADI, GOLÜ BİZ BULDUK...
İspanya'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk dakikalarda net fırsatlar bulan Milli Takımımız, Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmaya çok daha kontrollü başladı. İlk net pozisyonlar da İspanya'dan geldi. Torres'i ileride tek bırakan İspanyollar derin toplar ile tehlikeler yarattı. Orta sahada yoğun pres yapan İspanyollar kazandıkları toplar ile golü bulmaya çalıştı. Üzerindeki baskıyı 20. dakikadan itibaren atan Millilerimiz, yavaş yavaş atağa da çıkmaya başladı. Golümüz de 26. dakikada Semih Şentürk ile geldi. Golü bulduktan sonra İspanya, beraberlik için yüklense de ilk yarı 1-0'lık üstünlüğümüz ile sona erdi.

ÇOK iYİ OYNADIK AMA OLMADI...
Maçın ikinci yarısında Milli Takımımız yine çok iyi bir mücadele ortaya koydu ancak İspanyolların penaltıdan bulduğu gole engel olamadık. İkinci yarıya hızlı başlayan İspanyollar yine bir duran topta penaltıyı kazandı. Beraberlik golünden sonra Milli Takımımız kısa bir süre bocaladıysa da daha sonra toparlandı. Maçın son dakikasında önemli fırsatları kullanamadık. İspanyollar son dakikada kontratakta golü buldu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.

TAKIMIMIZ AYNI 11'LE SAHADA...
Teknik direktörümüz Fatih Terim, takımımızı Ali Sami Yen'de oynadığımız maça da İspanya'da sahaya çıktığımız aynı 11'e şans verdi. Maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında oyuncularımızın İspanya deplasmanında ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Terim ilk 11'inde değişikliğe gitmedi. Kalede yine Volkan'a şans veren Terim, savunma dörtlümüzü Emre Aşık, Hakan Balta, Gökhan Gönül ve İbrahim Üzülmez, orta sahamızı Emre Belözoğlu, Arda Turan, Aurelio ve Tuncay Şanlı, ileri ikilimizi ise Nihat Kahveci ve Semih Şentürk'ten oluşturdu.

Fatih Terim, yedek kulübesinde ise değişikliğe gitti. İlk maçta Semih'in yerine oyuna giren Ayhan Akman bu kez 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı. Ayhan ile birlikte Gökhan Ünal da ilk 18'de yer almadı. Terim bu iki ismin yerine genç oyuncularımız Eren ve Batuhan'ı kadroya dahil etti. Aday kadrodaki futbolculardan Ufuk Ceylan, Sedat Bayrak, Kazım Kazım, Ayhan Akman, Mevlüt Erdinç ve Sercan Yıldırım ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

BATUHAN DA GİRDİ...
Teknik Direktörümüz Fatih Terim, ilk oyuncu değişikliğine 77. dakikada yaptı. Skoru değiştirmek için yapılan bu hamle de günün etkisiz isimlerinden Nihat Kahveci kenara gelirken, Batuhan oyuna girdi. Terim ikinci değişikliğini ise 4 dakika sonra yaptı, Semih kenara gelirken, Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oldu. Son değişikliğimiz ise 88'de geldi. Günün başarılı ismi Arda Turan yerini Nuri Şahin'e bıraktı.

GÜİZA SON 5 DAKİKADA...
Yedek kulübesinde hayli rahat maçı takip eden Vicente Del Bosque, ilk oyuncu değişikliğine zorunlu olarak gitti. Sakatlanan Senna 67. dakikada yerini Cazorla'ya bıraktı. 74. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yapan İspanya'da Silva ve Bosquets değişikliği yapıldı. İspanya'nın son değişiklik hakkını ise 85. dakikada kullandı, Güiza oyuna girdi, Torres kenara geldi. Güiza, İspanyollar'ın attığı ikinci golde asisti yapan isimdi.

VOLKAN VE ARDA TURAN...
Kalecimiz Volkan Demirel'e bu gece de büyük iş düştü. Volkan İspanyollar'ın yıldız oyuncularının etkili şutlarını müthiş çıkarttı. İlk yarıda Torres ve Riera'nın şutlarını çok iyi çıkartan Volkan, ikinci yarıda da Torres'in yakın mesafeden attığı şutu köşeden çıkartmasını bildi. Fatih Terim'in Ilker Casillas'a benzettiği Volkan yaptığı kurtarışlar ile kalitesini ortaya koydu ancak İspanyolların kazandığı penaltıdan önce yaptığı hatalı çıkış pahalıya patladı.

Fatih Terim'in, İspanya maçı öncesinde yaptığı açıklamada bu kez maçın yıldızı Ramos değil Arda olcak sözü genç futbolcumuzu da ateşlemiş gözüktü. Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmada çok daha fazla sorumluluk alan yıldız oyuncu attığımız golde de büyük pay sahibiydi. Takımımızın sıkıştığı anlarda orta sahada topu alan ve attığı çalımlarla takımımızı ileri çıkartan Arda'nın çabası yeterli olmadı.